#2 リゾートバイト 9日目

一日の振り返り

 

リゾバのこと(10)

・今日でリゾートバイト9日目

 

【仕事に関して】

・今まではコースっぽい和洋セットメニューだったけど、お客さんの入りが増えてきたのでバイキングが昨日から始まった

・今日は初マウンテン昼食堂と初夜バイキング仕事

・マウンテンの仕事は単純だけどお客さんが多いから早く仕分けないとどんどん列が連なって混雑しちゃう

・バイキング自体の仕事もコース料理提供みたいなマルチタスクじゃなくて、基本空いた料理皿を片付けて新しい料理を補充する単純な仕事だった

・ダンが昨日のシフトで準備の動画を撮ってくれていたのでそれを見ながら準備の方も社員さんなしでこなせた

 

 

【人間関係】

・新しく若い子(22,23くらい)がレストランに2人入ってきた

・2人いる社員さんのうち1人がご家族の病気の看病で休んでいてしばらく戻ってこれないから、その分俺やダンに聞いてくることも多くなると思う

・後輩に仕事を教えるの慣れていないから頑張らないと

 

目標について(10)

・バイキングとバーの仕事で1時くらいから夜までの固定シフトになって安定すればルーティンを固めてフリーランスの方に時間が使えるようになるけど、まだバイキングも始まったばかりで慣れてないし、マウンテンの仕事も任されるし、バーは社員さんの方が手一杯でいつ始まるかわからないしでなかなか予定が立てにくい

・今年いっぱいはまだホテルの仕事に集中しないといけなそう

 

 

 

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Reflection on the Day

Regarding Part-Time Jobs (10)

Today marks the 8th day of my resort part-time job.

 

【About the Job】

  • Until now, the menu mainly consisted of course-like Japanese and Western set meals, but due to an increase in customers, a buffet-style service started yesterday.

  • Today, I worked for the first time at the mountain lunch cafeteria and the evening buffet.

  • While the mountain job is simple, the large number of customers requires quick sorting; otherwise, queues quickly form, leading to congestion.

  • The buffet work itself is not a multitasking task like serving course meals; it's a simple job of clearing empty plates and replenishing with new dishes.

  • Dan recorded a preparation video during yesterday's shift, so I was able to manage the preparations without the presence of staff by watching that.

【Relationships】

  • Two new young individuals (around 22-23 years old) joined the restaurant.

  • One of the two employees is currently on leave due to caring for a family member's illness and might not return for a while. As a result, I anticipate more questions directed towards me and Dan.

  • Teaching work to juniors is unfamiliar to me, so I need to put in effort.

About Goals (10)

  • If I can stabilize my fixed shift from around 1 pm to night with buffet and bar duties, I can establish a routine and have more time for freelancing. However, since the buffet has just started, I'm not yet accustomed to it, I'm handling mountain duties, and the bar is uncertain due to the employees' workload, scheduling remains challenging.

  • It seems I need to focus on hotel work for the rest of the year.

 

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